lauantai 7. kesäkuuta 2014

Onnen hetket!

No jo voi kaikkea tapahtua viikon aikana! Sisko oli kylässä ja väsättiin sitten ulos iso "AREENA"
kaneille. Siine sitte epäillen vein kanit. Tietenkin ajattelin kaikkea pahinta ja en voinut vaan päästää Tildaa vapaaksi. Hermanni oli koko ajan niin ihanana siinä pyörimässä, mutta minä pelkurina en vaan voinut! voi, että mikä nössö oon. Äiti kuitenkin sanoi, että lähtä siskoni kanssa kävelee, niin se jää seuraamaan kanien tutustumista, niin eivät aisti mun pelkoa siinä ja häätäänny vain enemmän. Äiti olikin ainut siskon lisäksi joka ei pelännyt tätä. Lähdin sitten hetkeksi pois, kun tulin niin puput olivat jo ihan ystäviä ja loikkivat kahdestaan aitauksessa. Tilda ei kuiteenkaan antanut Hermannin tulla ihan lähelle ja astua. Ymmärrettäväähän se on, kun alle 5 minuuttia ollut samassa tilassa. Äiti kertoi, että aluksi oli vain Tilda repäissyt parit karvatupot ja hypännyt kunnon ninjaloikat. Siinä se sitte olikin. Illan tullen kanit makasivat jo vierekkäin ja pesivät tosiaan. Hermanni ei kuitenkaan vielä ollut "kunnolla" astunut Tildaa. Kun kanit olivat näin sovussa hipsittiin sisälle viileämpään ja annettiin olla kanejen rauhassa. Ennen nukkumaan menoa kuitenkin hain kanit sisälle, kun meillä päin kettuja liikkuu vilkkaasti. Seuraavana aamuna vein taas molemmat ulos. Päivän aikana siskon kanssa väsättiin yhteinen sisä häkki ja illalla hain kanit uuteen tilaan. Tästähän ajatuksesta Hermanni sitten riemastui ja alkoi kauhea nylkytys Tildaa. Yön olivat samassa häkissä ja ovat olleet sen jälkeen muutaman vuorokauden. (päivät ulkona yöt sisällä).


Nyt kuitenkin päätin jos erottaa pariskunnan, joka oli varsinkin Hermannille kova pala. Tilda ei enää antanut oikein astua Hermannin, joten pääteltiin siitä, että pupuli on joko valeraskaana tai sitten odottaa poikasia. Tietenkin toivotaan, että odottaa poikasia!:) Hermanni on nyt ollut 120cm tehdashäkissä tämän yön ja tämän päivän, koska ulkona on niin kosteaa aamuisen sateen jäljiltä. Häkki on vielä Tildan häkin vieressä, mutta siirretään eri huoneeseen kyllä, että Tiltu saa rauhassa olla ja levätä. En tiedä kyllä miten, mutta Tildasta tuli jotenkin Hermannin olon jälkeen kauhean sosiaalinen ja ruvennut syömään heinää ihan mahottomasti, vaikka normaalisti ei heinä oikein maistu. Häkissä on kaksi heinätelinettä ja yön aikana molemmat tyhjänä!:o huhuh...

Tilaajiakin on pian 200, joten unohdan kokonaan sen 100 tilaajan spessun. ja teen sen 200, jota olen jo aloittanut. Toivon mukaan tulee jo heti huomenna tai viimestään ensi viikolla. Tietetenkin jos haluatte, jotain tänne blogin puolelle erikoisempaa postausta tms... niin sanokaa, niin teen ihmeessä :)


Hyi, kun Tildan silmät on niin pelottavan isot tässä kuvassa:o!

Kanit oli juossu ekana tutustumis päivänä melkein koko ajan ja kun tulin hakemaan niitä sisälle, niin molemmat oli ihan poikki väsyneitä ja Hermannin kun nostin koppaan, niin toinen oli ihan lötkö. Kun laitoin sen häkkiin, niin se ei tullu kopasta pois vaan nuokkui vaan siellä. Piti ihan nostaa toinen mökkiinsä ja meni heti nukkumaan. Koko yön sainkin nukkua ihan rauhassa ja kun aamulla menin viemään sisälle, niin Hermanni vaan lötkötti edelleen mökissään ihan väsyneenä. Kävi vain moikkaamassa Tiltua häkin "läpi" ja meni takaisin nukkumaan. Veinkin sitten kanit hieman myöhemmin ulos. Koko päivän kanit vaan nukku ulkona eikä jaksanu enää juosta. Tildalla oli vain hieman energiaa ja senkin käytti siinä, että loikki vesikupille ja takaisin varjoon. Hermanni ei jaksanu tehdä tätäkään, joten suosiolla toin vesikupin nokan eteen ja rupesi juomaan vasta sitten. Joikin ihan kunnolla, kun kauhua jano oli. Luulen, että syynä oli edellisen päivän kauhea kuumuus ja sitten se riehuminen siellä häkissä. Pieni mutoinen lämpöhalvaus? Tai yksinkertaisesti olivat niin väsyneitä. Olihan edellisenä päivänä tapahtunut kuitenkin niin iso juttu!:)))
Kuvia tuli räpsittyy ihan kauheesti, mutta en nyt viitti kaikki tähän samaan laittaa, joten laitoin kaikki parhaimmat.


HUOMATKAA ERO!

Tässä tää tällee hieman myöhässä:


-Johanna ja kanit


2 kommenttia:

 1. Heips!

  Jos muuttaisit tekstin pienemmäksi, fontin normaaliksi ja tekstin vielä vaikkapa mustaksi niin muuttuisi heti paaaaljon helppolukuisammaksi. Turhat hymiöt ja sydämmet tekstistä pois. c: Ihan vaan vinkkinä.

  VastaaPoista
 2. Moi! :) Eikös se ole ihan normaalia että luonne muuttuu sillä naaraalla aina tiineys aikana c: ?
  Ja kyllähän sen valeraskauden erottaa sitten jossain vaiheessa :D Esim. jos kani on oikeasti tiineenä
  niin se alkaa tekemään sitä pesää niille poikasille vasta synnytyksen lähellä. :)
  Söpöjä molemmat kanit :33 ♥

  VastaaPoista