perjantai 12. joulukuuta 2014

kaikenlaisia päätöksiä sitä tulee tehtyä!

Huh huh... Nyt on raskas koeviikko takana ja ensiviikko onkin rentoa koulussa. Kokeiden lisäksi tuskana oli kauhea flunssa, mutta koulusta ei auttanut olla pois, koska kokeet oli pakko saada ennen ensi viikkoa valmiiksi. Juuri kun voisi levähtää alas ilman minkäälaisia paineita, niin onkin edessä tapahtumarikas viikonloppu. ....juuri nyt!? Noh, kerrankin on jotain kivaa luvassa.

Lauantaina ajattelin ottaa kanit aamulla hengaamaan sisälle, kun parat eivät ole edes saaneet muuta kuin ruokaa eikä oikein ollenkaan huomiota. Ovatkahon oikein möksähtäneet mulle? Ajattelin hoitaa kanit perusteellisesti harjata, leikata kynnet, pestä käpälät ja tarkistaa kunto. Hermanni ja Tildakin oli ottanut ensimmäistä kertaa häkin läpi yhteen ja Hermannin nenussa oli pieni haava, jota sitten hieman paikkailin, mutta ihan kunnossa se jo on. Siivoan myös häkit kunnolla ja sisustan kanilaa hieman jouluisemmaksi mitä se tällä hetkellä on. Sitten voisin kuvata vielä sen kanilan esittelyn, kun kuitenkin sitä odotatte!

Lauantaina ei lähdetäkään siis Humppilaan, vaan Sunnuntaina suuntanamme on Palojoki. Sisko lähtee la aamuna kymään Jyväskylässä ja Sunnuntaina aikaisin aamulla otetaan se kyytiin Tampereen linja-autoasemalta. Että, sellainen pikavisiitti siskolla siellä. Suuntaamme sitten sieltä kohti Helsinkiä, mutta ei ihan sinne asti tällä kertaa. Mukana meillä on tietenkin Nanna ja hänen lisäksi myös Tilda lähtee kokeilemaan taitojaan kisaradoille ja Nannan matkaseuraksi kukas muukaan, kuin Hermanni. Nanna oli sen verran levoton viime kerralla bussissa, että ehkä se rauhottuu, kun on boksissa seuraa. Lisää kisoista kirjoittelen sitten Sunnuntaina, tai viimeistään Maanantaina.

Jotkut varmaan muistaakin Tildan epäonnistuneen astutus yrityksen ja tyttö jäi tyhjäksi. Nyt
jälkeenpäin kun ajattelee ei niillä poikasilla olisi ollut mitään tavoitetta ja olisivat olleet suoraan sanoen turhia. Pahaltahan se tuntuu sanoa noin suloisesta kanista ja onhan Hermanni kuitenkin aina ollut se ykkönen ja rakkain lemmikki, vaikka lemmikkejä on vaikea vertailla. Sen rinnalla on sitten tulleet muut kakkosena. Tärkeitä tietenkin nekin! Ollut varmasti luonteeltaan aivan unelmia, mutta valeraskauden jälkeen päätin, että jätän kasvatus hommat niille kokeneille ja koulutuksen käyneille. Nyt kuitenkin tarkemmin ajatellen ja pitkään tätäkin olen miettinyt, että mua kiehtoo hirmuisesti juuri estepoikueet ja ylipäätään kiinnostaa kasvatus. Ei tosiaan se, että poikaset ovat söpöjä, niistä saa rahaa, mainetta ja estekanin. Vaan se kasvatuksen perjaate, tuoda maailmalle tavotteita hakevia pikku lapsosia niin esteille, kun lemmikkikotiinkin. Nannan tullessa mulle, en edes tajunnut, että siinähän mulla olisi ensimmäisen projektin alku. Ostin kanin, kun tätä olin kaivannut kolmikoksi jo pitkään ja estekaneihin olin perehtynyt jo perinpohjin ja sen mielellään harrastukseni halusin, hevosharrastukse hiivuttua alaspäin. En tarkoita tuolla, että kaniharrastuskin hiipuisi, vaan olen nyt hapojen kanssa tauolla uuden paikkakunnan takia ja yksinkertaisesti nyt ykkösenä on perhe ja tietty puput.
Sivu silmällä katselin uroksia, mutta tarkemmin en ottanut niistä selvää. Muutamia kyselin, mutta muista syistä niitä ei otettu. Yhtä urosta, sitten vielä kysyin ja jos tämä ei tärppäisi kyselisin niitä silloin, kun joku oikeasti sopiva osuisi paikalle. Tätä ei kuitekaan tarjottu, henkilökohtaisista syistä, mutta tilalle olisi ollut toinen uros. Otin siitä sitten hieman selvää ja loppujen lopuksi herra kuulosti oikein mainiolta Nannalle. Ajattelin poikuetta 2015 alkuvuodelle -keväälle. Asiasta vielä keskustellaan, mutta todennäköisesti Nanna pääsee tämän herran luoke Tammi-Helmikuu aikana. Muistakaa, ettei tämä tosiaan ole mikään "muuten vain" poikue hetken mielenjohteesta, koska asiasta en itsekään ole aivan 100% varma lähdenkö tälle. Altistanko kanin niille riskeille jotka tässä on? Nannaa en tosiaan käyttäisi millään mammana, että teettäisin sillä vain poikasia, niin EI! Asia ei ole näin. Nanna saisi yhdet poikaset ja jatkoa katsotaan. Jälkeläisistä katson jos joukkoon tulisi naaras, sen todennäköisesti pitäisin ja luonteen ja potentiaalin esteille perusteella katson jatkanko tätä projektia eteen päin. Nanna on kuitenkin luonteeltaan melko rennosti elävä kani, vaikka temperamenttiakin löytyy. Enemmän poikasista ja niiden tavoitteista täältä!
Ja sanotaanhan niinkin, ettei ikä katso kokemusta tai osaamista...

Heippaaaaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti