tiistai 16. syyskuuta 2014

läheltä piti tilanteita!

heippa! Taas jälleen kerran en ole pahemmin blogia päivitellyt, mutta nyt on kyllä tosiaan sen aika,vaikka ikävävistä asioista onkin kyse.

Lauantaina kanit pääsivät ulos tustumaan uudelleen toisiinsa. Varmana menin melkein heti herättyä kokomaan aitausta ulos ja ensin sinne pääsi Tilda ja heti perään Hermannin laskin. Ei kerennyt oikein mitään tehdä, kun molemmat toistensa kimpussa heittää kuperkeikkaa. Vesipullo ei auttanut, joten nostin vain Hermannin pois ja vein rauhottumaan toiseen ulkoaitaukseen. Hetken päästä yritettiin uudestaan, mutta empä laskenukaan Hermannia, koska Tilda oli aivan sekaisin ja hyökkäili kumppareidenki kimppuun. Onneksi nämä olivat, koska muuten olisi jalassa kivoja jälkijä. Päätin, että yritetään parin päivän päästä uudestaan, niin kuin minua neuvottiin facen kani sivulla. Asiasta poiketen, niin käykää tekin ihmeessä pyytämässä itseänne ryhmään, jos facebookin omistatte. Hyvin neuvoja, vinkkejä ja mahdottoman suloisia kuvia kaupan päälle!:3

 Maanantaina en ehtinyt aamulla käydä hoitamassa kaneja, koska nukuin hieman pommiin ja tuli kiire bussiin. Koulun jälkeen kuitenkin ensimmäisenä suuntasin kanien luokse (ruokin, oon kanejen kanssa, vien ulos yms..) Hermannilla on aina tapana rulla tervehtimään häkille ja ruveta narskuttamaan kaltereita ruokaa kerjäte, mutta tällä kertaa ei. Häkin päällä puoleksi on fleace, jota nostin Ja Hermanni siellä yhdessä nurkassa vain kökötti. Avasin häkin, mutta ei silloinkaan reagoinut siihen. Siis elossa se tietenkin oli, mutta ei muuten reagoinut. Nostin ruokakupin, mutta ei vieläkään. Laitoin siihen ruokaa ja laitoin häkkiin. Silloinkin vain hieman päätä nosti, mutta ei muuta. Hermanni näytti laihtuneen, vaikka en ymmärrä miten yössä se voisi tapahtua, vai ylireagoinko niin paljon? Yritin tyrkyttää kuppia nenun etee, mutta ei ruoka ei selvästikään maistunut. Yritin nostaa kania, mutta se vain lösähti makamaan. Ajattelin heti, että sen takapää on halvaantunut, koska se niin vaikutti siltä ja äiti oli samaa mieltä paikalla tullessaan. Päätti kuitenkin katsoa, mutta Hermanni kuitenkin nousi ylös ja loikkasi wc-laatikkoonsa. huh! ei ainakaan halvaantuminen. Äiti käski viedä kanin ulos ja katsoa virkistyykö se yhtään. Nätisti sylissä oli ja uloskin meni loikkien kaivamaan. Kuitenkin monet kerrat meni makamaan, eikä mikään asento ollut hyvä. Kirjotin tästä kyseiselle facen kanit sivustolle ja heti tuli hyviä neuvoja ja epäiltiin suolitukosta, joka kävi itselläkin mielessä, koska Hermannilla on hillitön karvanlähtö aika ja nuolee itseään kovasti. Lisää kanien suolitukoksesta voit lukea vauhtihirmujen blogista tästä! Kyseisessä blogissa oli hyvin tietoa kyseisestä vaivasta.
Soitettiin Tampereen päivystävään univet eläinlääkäriin, jossa sanottiin, että tuokaa kani, jos ei enää syö/juo/ulosta. Syönyt eikä juonut kani oli viimeksi edellis iltana, ulostamisesta en ollut varma, koska wc-laatikko oli ollut valmiiksi sotkuinen. Yritin ruiskulla syöttää kaura-velliä, jota en millään saanut. 21 aikoihin tuttumme, joka tietää eläimistä aika paljon, vaikka ell ei olekaan tuli antamaan parafiini öljyä, jota en meiltä löytänyt. 1 mg annettiin, jonka jälkeen kani piristyi papanoi ja pikkuhiljaa alkoi syömään. Yön verran seurailin, kun tein vaatehuoneeseeni tilan Hermannille. Äiti kävi aamulla tarkastamassa kanin tilanteen ja viipyi pitkään. Sanoi kuitenkin, että kaikki oli ok ja kani syö kupin äärellä. Koulun jälkeen oli myös papanoinut, oli lähe normaali. Hieman ehkä väsynyt. Nut seuraillaan viikko oiken teholla ja puput pääsee myös sisälle öiden/päivien kylmentyessä. Eli tällä viikolla, kun tänäkin aamuna oli vain 3+. hrrr! Jos Hermanni pikkuhiljaa parantuu, niin tottelemenin alotetaan n.1-2viikon päästä.

Kiire oli kirjottaa, joten laitetaan sen piikkiin kirjoitusvirheet :'D

Ettei, postauksesta tule nyt niin haikea laitetaan lauantain rallittelu/söpöstely kuvia, kun virtaa riitti molemmilla pienen yhteen oton jälkeen :')

1)

2)
 3)
 4)
 5)
 6)
 7)
 8)
 9)
 10)
 11)
 12)
 13)
 14)
 15)
 16)
 17)
 18)
 19)
 20)
 21)
 22)

 23)
 24)

 25)
26)


 27)

 28)

 29)
30)
 31)
32)
 33)

Sanokaahan 3 kivointa/parhainta kuvaa mielestänne!:) Sanoka myös mielipiteenne postauksesta, tuonne alas hymynaama jutskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti