keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Häkkiä talvikuntoon #1


Olen jo pitkän aikaa miettinyt mitä kuiviketta hankin pupuille häkkiin talveksi. Kolmikollahan on käytössään kuvassa näkyvä häkki jossa oikealla puolella on eristetty koppi, jossa myös lämmitin. Tosin lämmitintä en ole vielä oottanut käyttöön. Luultavimmin vasta sitten kun pakkanen alkaa mennä reiluun -10. Pupujen käytössä on myös 24h tuo iso aitaus. 


Tänään käytiin sitten hakemassa kokeiluun Ruti-rex "paali". Sitä on kehuttu kanipiireissä, etenkin sen takia että se imee kosteutta itseensä. Mulla oli alkuun vain paksu puru kerros, jonka päällä runsaasti heinää. Heinä ei kuitenkaan ime oikein kosteutta, ja oljellakin on sama taipumus. Yllätyin posiitivisesti tuosta ruti-rexistä. Vaikutti hyvin lämpimältä ja koostumus oli miellyttävä ja pehmeä! 
Hinnaltaanhan tuo on melko arvokasta verrattuna esim olkiin, mutta onhan tuo nyt paljon parempaa ja paalissa oli kuitenkin hyvin paljon tätä. Ruti-Rexiähän tosiaan saa esim. Mustista ja Mirristä, Puuilosta ja Agrimarketeista. Paalin koko on noin 8-10kg.

Aloitin siivoamaan häkkiä tyhjentämällä heinät ja kostuneet/likaiset purut pois. Jätin pohjalla olevat kuivat ja suhkot puhtaat purut vielä häkkiin, 
sillä olisi mennyt niin suuri määrä purua hukkaan. 

Laitoin vielä uuttakin purua sekaan ja 
tein näin paksun patjan.


Häkin yläkerran putsasin kokonaan, laitoin ohuen purukerroksen ja päälle Ruti-rexiä.


Kopista otin kaikki purut ja heinät pois ja lisäsin tilalle vain Ruti-rexiä.

Lopputulos tällainen! 
Siivouksen aikana kerkesi tulla jo pimeää, joten en alkanut enää aitausta siivoilemaan, joten jätän sen toiselle päivälle. Ajattelin tehdä siitäkin saman tyylisen kuva -postauksen jos vain haluatte! 

Kun lunta alkaa tulla maahan niin jonkilaista pressu syystemiä tai vastavaa tulee suojaksi niin tähän häkkiin, kuin vielä aitauksen "seinille". Aitauksen katossahan onkin jo pressu :)7 kommenttia:

 1. Meillä on koirilla juurikin tuota rutirexiä, että tosi hyvää koirilla ainaki ollu, ja tee ihmeessä kuva-postaus aitauksen siivoamisesta!! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jooo! toi on kyl tosi hyvää ja puput tykkää 8) ja jeps, pitää kattoo et sattuu valoisa päivä kun teen :D toi aitaus nimittäin on tosi varjosalla paikalla.

   Poista
 2. Kiva postaus, toivoisin että jatkaisit yhtä aktviisesti.

  VastaaPoista
 3. Hei tiiäks onks keräkaali kanille vaarallista? Annoin sitä pari palaa kanilleni :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän kaalia suositella kaneille, sen takia että se keryyttää vatsaan kaasua jota kani ei voi poistaa. En kuitenkaan usko, että pari palaa sitä tappaa :)

   Poista