torstai 7. tammikuuta 2016

paukkupakkaset

Huih! Niin ne vuodet vaan vierii ja jo viikko sitten pyörähdimme vuodelle 2016. tapahtumarikkaasta viime vuodesta on tulossa vielä erikseen postausta ja myös videokin, kunhan saan ne valmiiksi. Kun lomailujen takia en ole mitään postausta päässyt tekemään, kun en ole kotona ollut. 

Älytöntä ajatella, että Hermannikin täyttää tänä vuonna neljä, vaikka juurihan se oli ihan pieni mukelo.pienisuuri pappa 
Pikku vintiö Mindykin täyttää kuun lopuilla jo vuoden? Vaikka tuntuu, että vasta eilen kurkkasin pesään, jossa 8 pientä pupun alkua tuhisi pesärakenteiden peitossa. 

Jotkut saattavat miettiä miten se joulu meni. Ja itseasiassa oikein kivasti. Koko perhe kookontui yhteen ja vuokrattii tätä varten mökkikin. Valitettavasti ulkopuput eivät päässeet viettämään joulua, mutta saivat silti ruuat yms joka päivä isältäni. Mindy pääsi kuitenkin pukuhuoneeseen asustelemaan joulun ajaksi ja arkajalka neiti tottui myös koiriin, joita on aijemmin pelännyt aivan suunnattomasti. 
Mökiltä tultuamme samana päivänä lähdin kotikaupuunkiini, Kajaanin viettämään uutta vuotta ja tapaamaan sukulaisia sekä kavereita.  Siellä aika kuluikin nopsaan ja eilen saavuin kotiin jänöjen luokse. Viesteillä äiti olikin kertonut, että pupuilla on mennyt oikein hyvin. Kotona vasta sain tietää, että Mindy oli koko tuon ajan syönyt todella huonosti ja sen huomasinkin pelleteistä jotka Mindy oli maahan kupista heitellyt ja myös papanoista, jotka eivät olleet vaaleita ja kuohkeita vaan sen sijaan pieniä ja tummia kikkareita. Veikkaan, että stressi ollut syynä. Mutta kyllä se jo illalla söi ja yön aikana oli myös pellavapuuro mussutettu kiposta, joka onkin hyvä merkki sillä tuo neiti vihaakin pellavapuuroa! ( kenties seassa olevat porkkanat houkutteli syömään sen? ) Heinääkin mennyt koko lomailu aikanakin vähän, mutta sitäkin se on tämän päivän aikana ruvennut syömään. Huomenna kuitenkin ajattelin käydä ostamassa jotain "herkkuheinää", jos sellaista sattuisi löytymään, niin ehkä heinäkin menee paremmin. Millään tavalla Mindy ei kipeltä vaikuta (ellei murkkuilua lasketa, hehe..) 

Pieni huolenaihe on ollut myös hyytävät pakkaset, jotka iskivät koko Suomeen vähän yllättäen. "Pariskunnalla" on ulkona kyllä eristetty koppi, mutta ikävä kyllä ne eivät sitä lainkaan käytä paitsi vessana. Koppiin saisi myös patterin, mutta ostamani ulkokäyttöinen jatkojohto ei olekaan tarpeaksi pitkä, joten vielä sopivan pituinen pitäisi löytää. Vaikka eihän se ongelmaa ratkaise, kun eivät koppiin edes mene. Onneksi tajuavat mennä aitauksessa olevaan puiseen koppiin, joka ei tosin ole eristetty. Mutta jos pakkaset jatkuvat tätä rataa vielä kauan, niin yritän hommailla jostain pakastimen, josta väsältäisiin koppi pupuille. Siihen saisi myös sitten patterinkin käyttöön. Onneksi karvapeite ja kaveri vieressä lämmittää mukavasti, eivätkä jänöt näytä vilustuneilta tai kylmissään olevilta lainkaan. 

"mamma mä oon jäässä, mentäiskö jo sisälle?"
Tänään koulun jälkeen nappasin Mindyn ja kameran kainaloon ja lähdin kuvailemaan takapihaltamme vievään metsään tytteliä. Mitään loisto kuvia en saanut, mutta edes jotain kivaa tähänkin postaukseen. Otin vielä Nannastakin jonkun kuvan, mutta tuttuun tapaan rouva juoksenteli hihnan päässä, joten ei siitä oikein mitään tullut. Sen verran hämärää alkoi tulla ja muutenkin jäädyin jo pikku hiljaa, joten Hermannista en sitten kuvia enää ottanutkaan. Joku toinen päivä sitten! :) Mites teidän joulu meni? Saitteko lahjoja ja ostitteko pitkäkorvillenne jotain? 

Tähän loppuun vielä kuvia siskoni luolta, kun yritimme kuvata joulukortti kuvia. Otin myös Mindystä jouluisen kuvan ja korttiin loppujen lopuksi päätyi vain kisut. 2 kommenttia:

  1. Onks Mindy kasvanu huimasti vai näyttääkö vaan? Iso kaveri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onhan se kasvanut ja kasvattanut kivan leukapussinkin. Mutta hyvässä kunnossa se on, ei kyllä mitenkään ylipainoa, painaa about 2,3kg 8)

      Poista